8 de Marš, Dia Internacional de la Dona << Tornar
L’institut Icària se suma a les reivindicacions feministes i organitza actes commemoratius i de denúncia.
 
Un símbol feminista gegant a la pista de l’institut s’ha materialitzat amb la unió de nois i noies sostenint globus de color lila. Fins i tot molts que en principi no volien fer-ho perquè deien que no es consideraven feministes van acabant asseguts i aixecant el globus.#P#
 
També hem volgut recordar que el masclisme mata i hem fet un póster gegant amb el nom de totes les dones que han estat assassinades per violència de gènere a Espanya des de l’any passat fins ara, són més de 100.
 
Marta Moliner i Emma Roig, de segon de batxillerat, han llegit una proclama dramatitzada que denuncia com els micromasclismes preparen el terreny fins l’agressió suprema: l’assassinat. La podeu veure en el video.
 
A més a més els diferents grups-classe han fet diverses activitats. Dins del pla tutorial de tercer d’ESO la Guàrdia urbana va fer una sessió preventiva sobre la violència en les relacions de parella i posteriorment es va treballar el text de Pamela Valenciano No solo duelen los golpes que de pas ha servit per estudiar el text argumentatiu. A iniciativa d’alumnes es va fer una llista de WhatsApp per relatar agressions masclistes viscudes per les alumnes. Ells i elles han fet una selecció i les han fet públiques penjant-les al vestíbul. Les classes de segon d’ESO d’Anglès han preparat biografies de dones importants en el món anglosaxó. D’altres han fet cine-fòrum amb el seu grup-classe i han vist Hidden FiguresBend it  like BeckhamThe Suffragettes.
 
També s’han recollit reflexions individuals  i s’han escrit en targetes, visibles en els expositors de l’institut , igual que el poema de Mireia Calafell Diacrític.  Les alumnes de segon de Batxilllerat han preparat una exposició amb tot de cartells commemoratius del dia de la dona, alguns dels anys 60, ja que volien fer veure que la lluita feminista no és una cosa d’ara. L’exposició està penjada a la galeria de l’institut.
 
 
Institut IcÓria
Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
t. 93-225.05.01
f. 93-225.05.04
email: iesicaria@xtec.cat
codi centre: 08040141
Consorci d'educaciˇ
de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Ajuntaments de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Departament d'educaciˇ