Taller Ŕpic de filosofia polÝtica << Tornar
Alguns alumnes de 2on de Batxillerat, en relació a la matèria d’Història de la Filosofia, han participat el 5 de desembre a la tarda en un taller sobre Filosofia i Política presentat per l’estudiant de la UPF DAVID SALINAS ESPÍAS#P# com a part del seu projecte de graduació en Ciències Polítiques.
A partir de suggeridores escenes i de l’anàlisi d’alguns personatges de la sèrie Joc de Trons, #P# a més de referències al pensament de diversos autors ( Weber, Maquiavelo, Locke, Lenin, o Stuart Mill...), i amb la improvisació d’un debat dialèctic (Madrid-Itàlia) entre els propis alumnes assistents, David Salinas ens ha anat endinsant en un apassionant recorregut clarificador de les formes de democràcia o assemblea, de legitimació del poder, de construcció i exposició d’idees; així com d’alguns termes com ara populisme, feminisme , autodeterminació, dret a decidir, etc. ; invitant-nos amb subtilesa a anar passant de la ficció a la reflexió, a una mirada més atenta sobre l’actual realitat política.
El Seminari de Filosofia i els alumnes de l’INS ICÀRIA participants li agraïm haver compartit amb nosaltres aquest original taller, tan didàctic i enriquidor. Lourdes González.
 
 
 
Institut IcÓria
Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
t. 93-225.05.01
f. 93-225.05.04
email: iesicaria@xtec.cat
codi centre: 08040141
Consorci d'educaciˇ
de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Ajuntaments de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Departament d'educaciˇ